Nemt i gang med tunesisk hækling

Man skal ikke gå ned på udstyr

Nyt værktøj og udstyr er altid sjovt også når det gælder hækling. Men nogle gange kan det være godt at kunne gribe til de forhåndenværende nåles princip…Hvis du vil i gang med tunesisk hækling eller hakning som det også kaldes, så behøver du ikke i første omgang kaste dig ud i de store investeringer i nyt udstyr.

Tunisian crochet / tunesisk hækling /hakning Hvis du bare vil lave en lille prøve, grydelapper, entrelac eller andre ting med få masker på nålen ad gangen, så kan du  gribe den gode gamle helt almindelige hæklenål af dem uden tykt skaft.

Kniber det med at holde maskerne på nålen og de glider ud over bagenden, når du har mange masker på nålen, så kan du vikle et lille almindeligt køkkenelastik om enden af hæklenålen eller måske låne et af ungernes loom bands til at lave stopklods med.

Så det er bare med at komme i gang med tunesisk hækling og ikke gå ned på udstyr – så kan man jo senere gå amok i indkøb af lange hakkenåle.

Du kan f.eks. forsøge dig med de lækre sekskantede grydelapper, hvor du sagtens kan nøjes med en kort hæklenål og en rest bomuldsgarn. Det er et fint begynderprojekt.

God fornøjelse!! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *