Pebernødder med bid – haps

Vi nærmer os første søndag i advent og en fast del af min juletradition er at bage pebernødder. Her får du den opskrift jeg følger (nogenlunde), for jeg bruger hele krydderier, som jeg blender og det kan være svært at angive præcise mål på. Men undervejs kan du smage på dejen og tilsætte mere af dit yndlingskrydderi for at opnå det du synes er den helt rigtige pebernødde-smag.

God bagelyst!

Ingredienser:

  • 250 g blødt smør
  • 250 g rørsukker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. hvid peber
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • ca 3/4 dl fløde
  • 500 g mel

Fremgangsmåde:

  1. Start med at røre smør og sukker sammen. Tag lidt af sukkeret fra til at blende sammen med krydderierne.
  2. Blend eller hak de hele krydderier fint sammen med lidt sukker – tilsæt til sidst stødt ingefær, natron og bagepulver til krydderiblandingen. Bland alle krydderierne godt med melet.
  3. Bland nu mel og krydderi/sukkerblandingen sammen med smørsukkeret – brug fingrene her.
  4. Når massen begynder at blive bastant, tilsættes piskefløden lidt efter lidt til man får en ensartet pebernøddemasse.
  5. Da der ikke er æg i dejen, kan du her smage på dejen og evt. justere med flere krydderier.
  6. Hvis blandingen er for klistret eller den er blevet for varm, kan du med fordel sætte den i køleskabet en times tid, inden du skal bruge den.
  7. Tril dejen ud i små pølser på tykkelse med en pegefinger og skær dem i mindre stykker a ca. 1 cm i tykkelsen.
  8. Tryk dem lidt flade i toppen og sæt dem på bageplader.
  9. Bages i ca. 8 minutter ved 200 grader. Husk at holde øje med kagerne, så de ikke får for meget farve.

Jeg bruger hele krydderier (undtagen ingefær), der bliver finthakket/blendet sammen med lidt af sukkeret, så det kan være svært at måle mængderne præcist – juster efter smag og behag.

God fornøjelse og glædelig juuul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *