Suppe af jordskokker og andet hvidt på en vinterdag

Jordskokker er bare smagfulde og næsten luksusagtige i en suppe med andre gode urter og et skvæt fløde. Her er min hverdagsudgave, hvor den blandes med andre lyse rodfrugter.

Opskriften på luksussuppen, på en dag, hvor man har god tid og tålmodighed til at skrælle de små knolde kommer en anden god gang.

Ingredienser (4 pers)
2 zittauerløg
Lidt olie eller smør
6 kartofler
3 pastinakker el persillerødder
¼ selleri
500 g jordskokker
1 grønsags boullionterning
¼ l fløde
½ citron
Timian og evt basilikum eller rosmarin friske eller tørrede
Salt og peber
1 bundt forårsløg
1 pakke skiveskåret bacon

Godt brød – det kunne være opskriften på verdens nemmeste (og lækreste) brød

Skræl løg, kartofler, rødder, selleri og jordskokker – skær alt i grove stykker, så bliver kogetiden kortere. Svits løgene klare i lidt fedtstof i gryden. Når løgene er klare, men ikke brune tilsætter du alle de grove grønsager sammen med vand så det dækker, boullionterning, salt/peber og krydderurter.

Snit baconen i små stykker og steg den sprød på en pande. Tag baconen af og steg snittede forårsløg i baconfedtet.

Lad suppen koge under låg til alt er godt mørt – mindst 20 min. Tilsæt fløden og pres saften fra ca ¼ citron ned i gryden. Hæld suppen i en blender og blend til den er glat – det kan også gøres med stavblender direkte i gryden, men det er sværere at få helt jævnt. Smag suppen til med salt, peber og citron. Tilsæt evt mere vand, hvis den bliver for tyk – så skal den lige tilbage i gryden og varmes igennem inden servering.

Men så er der også kun tilbage at servere suppen i skåle eller dybe tallerkener med et drys af forårsløg og bacon. Det burde sammen med noget godt brød både give varmen og stille sulten.

Falkenberg ønsker jer velbekomme.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *